top of page
  • Foto van schrijverMel ♡

Van jezelf houden kan je leren

Bijgewerkt op: 17 apr. 2022We moeten het afleren onszelf steeds kritiek te geven, jezelf telkens neerhalen bij elke gebeurtenis maakt dat we zo aan onszelf beginnen twijfelen. Ook onze opvoeding heeft hier vaak mee te maken, we krijgen niet altijd de juiste positieve liefdevolle ervaringen mee in onze jeugd en ook als we ouder worden gebeurd het vaak dat we dingen meemaken die ons zelfbeeld geen goed doen.

We zijn gewoonte beestjes en onszelf bekritiseren is vaak ook een gewoonte die we eigenlijk beter zouden afleren.


Vertel jezelf elke dag in de spiegel de volgende dingen;

- Ik ben goed

- Ik ben goed genoeg

- Ik verdien het met respect behandeld te worden

- Ik verdien het om geliefd te zijn

-Mijn mening is even belangrijk als die van een ander

- Mijn emoties mogen er zijn

- Ik ben mooi

-Ik ben geliefd

-Ik word graag gezien gewoon voor wie ik ben


Maak een lijstje van deze zinnetjes en hang ze naast je spiegel, vertel deze elke dag met overtuiging aan jezelf. Het zal vreemd aanvoelen, of zelfs onwaar in het begin maar geef niet op en blijf deze oefening doorzetten. Na een tijdje zal je de kracht hiervan voelen, de negatieve gedachten zullen plaats maken voor positieve en je zal je sterker gaan voelen.


Iedereen verdient het om gewoon gelukkig te zijn met wie je bent, zet je in voor je gevoel van zelfliefde en je zal merken dat je geluksgevoel zal groeien.


Veel succes en veel liefde

xxx Mel82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page